Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αρνηθούν την είσοδο στην επικράτειά τους σε Γάλλους βουλευτές και αξιωματούχους που εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν με τον έγκλειστο ηγετικό στέλεχος της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούτι, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 15 χρόνια.

«Δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο στην επικράτειά μας σε όσους αναζητούν ενεργά να βλάψουν το Ισραήλ, ειδικά όταν ζητούν να συναντηθούν και να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αρχιδολοφόνο Μπαργούτι, υποστηρίζοντας έτσι την τρομοκρατία», τόνισαν με κοινή τους ανακοίνωση ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν και υπουργός Εσωτερικών Άριε Ντέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισραηλινές αρχές συνέστησαν εκ των προτέρων στους Γάλλους αξιωματούχους να «μην πραγματοποιήσουν καν την πτήση».

Μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ανάμεσά τους τέσσερις βουλευτές, υπογράμμισαν με μια ανακοίνωσή τους ότι σκοπεύουν να επισκεφτούν το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη από τις 18 έως τις 23 Νοεμβρίου για να «αφυπνίσουν για την κατάσταση των περίπου 6.000 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων».

Η γαλλική αντιπροσωπεία τόνισε ότι επιθυμεί να συναντηθεί με τον Μαρουάν Μπαργούτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εβραϊκό κράτος τον έχει καταδικάσει ως «τρομοκράτη» και του έχει επιβάλει ποινή πέντε φορές ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο του στη δεύτερη ιντιφάντα (η παλαιστινιακή εξέγερση μεταξύ 2000 και 2005). Οι υποστηρικτές του τον αποκαλούν με το ψευδώνυμο, ο «Παλαιστίνιος Μαντέλα».

Η γαλλική αντιπροσωπεία σκόπευε να επιδιώξει να συναντήσει τον Γαλλοπαλαιστίνιο δικηγόρο Σαλάχ Χαμουρί, που τελεί υπό διοικητική κράτηση στο Ισραήλ από τις 23 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης