Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση και κατέστρεψε σήμερα μια συριακή συστοιχία πυραύλων ανατολικά της Δαμασκού, σε απάντηση στην εκτόξευση πυρών προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία συμμετείχαν σε αναγνωριστική αποστολή πάνω από τον Λίβανο, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Τα αεροπλάνα δεν επλήγησαν από τα πυρά και επέστρεψαν στη βάση τους, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους. Η συριακή συστοιχία «εξουδετερώθηκε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απ΄όσο γνωρίζει» είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, που οι Σύροι εκτοξεύουν πυρά προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών που υπερίπτανται του Λιβάνου.

«Καθιστούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για αυτά τα αντιαεροπορικά πυρά και για κάθε επίθεση που προέρχεται από τη Συρία», προειδοποίησε.

Όμως πρόσθεσε, ότι το Ισραήλ θεωρεί πως είναι προς το «κοινό συμφέρον» η διατήρηση της «σχετικής σταθερότητας» στην περιοχή και ότι δεν έχει «καμία πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον αυτοκινητοπομπών που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με Ισραηλινό στρατηγό. Το λιβανικό σιιτικό κίνημα είναι στρατιωτικός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης