Αποφασισμένος να πετύχει σύντομα την αναγνώριση των συμβιώσεων των ατόμων του ιδίου φύλου φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μετά το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική Κεντροαριστερά έχει καταθέσει ήδη σχετική πρόταση στη Βουλή, η οποία αναμένεται να αρχίσει να εξετάζεται σε περίπου έναν μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο, όμως (η οποία μετέχει στην κυβέρνηση) και κεντρώοι βουλευτές, από τη μεριά τους, έχουν καταθέσει περίπου τέσσερις χιλιάδες τροπολογίες, με στόχο να καθυστερήσουν την όλη συζήτηση και διαδικασία έγκρισης.

«Κάποιοι στην Κεντροαριστερά θα ήθελαν ένα πιο προηγμένο μέτρο, αλλά, στη φάση αυτή, η αναγνώριση των συμβιώσεων των ατόμων του ιδίου φύλου δεν μπορεί, πλέον, να αναβληθεί» δήλωσε ο Ρέντσι σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Republica».

«Η πορεία της αναγνώρισης των δικαιωμάτων αυτών θα πρέπει να επιταχυνθεί σημαντικά, μετά και από το μήνυμα που έφτασε και από το Δουβλίνο» τόνισε, παράλληλα, ο Ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών Μπενεντέτο Ντέλλα Βέντοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η αναγνώριση των δικαιωμάτων και των συμβιώσεων των ομοφυλοφίλων και της ΛΟΑΤ κοινότητας, στην Ιταλία, πέρα από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, πρόκειται να υποστηριχθεί από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, αλλά και από το κόμμα Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία, του Νίκι Βέντολα.

Με τον τρόπο αυτό θεωρείται πολύ πιθανό να ξεπερασθούν αντιστάσεις της κεντροδεξιάς πτέρυγας της κυβερνητικής συμμαχίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης