Την ίδρυση του κόμματος «Δημοκράτες και Προοδευτικοί» (DP) που πρεσβεύει την «ανανέωση της Κεντροαριστεράς», ανακοίνωσαν το Σάββατο στελέχη της ιταλικής Αριστεράς που εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες τα κόμματά τους.

Το κόμμα γεννήθηκε από την πρόσφατη διάσπαση της Αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την αποχώρηση μέρους των βουλευτών της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό κίνημα που θα είναι επίσης η αρχή της ανανέωσης της Κεντροαριστεράς, διότι δεν θα απαρνηθούμε το σχέδιο μία μεγάλης ενωτικής δύναμης της Κεντροαριστεράς», όπως η Ελιά, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Ρομάνο Πρόντι που είχε κερδίσει τις εκλογές το 1996 και το 2006, αναφέρεται στο μανιφέστο του νέου κόμματος, οι ιδρυτές του οποίου δηλώνουν επίσης ότι θα επιδιώξουν να εγκαταλείψουν την «παρεκτροπή προς την Κεντροδεξιά που επιχείρησε ο κ. Ρέντσι».

Οι κύριοι εκπρόσωποι του DP είναι ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PD Ρομπέρτο Σπεράντσα και ο πρόεδρος της περιοχής της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι, ενώ το κόμμα έχει την υποστήριξη και του πρώην ηγέτη του PD Πιερλουίτζι Μπερζάνι και του πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο ντ΄Αλέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης