Η υπουργός Μετανάστευσης Σεσίλ Κιέντζ, η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν πρόκειται να παραστεί σε μία εορταστική εκδήλωση του ξενόφοβου κόμματος της Λέγκας του Βορρά, στην οποία είχε προσκληθεί.

«Τις τελευταίες ημέρες, η υπουργός είχε ζητήσει από τον εθνικό γραμματέα της Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Μαρόνι μία σαφή δημόσια τοποθέτηση για την καταδίκη των πολλαπλών επιθέσεων εκ μέρους μελών του κόμματός του των οποίων η ίδια έχει γίνει στόχος. Ελλείψει μίας τέτοιας παρέμβασης, η υπουργός αποφάσισε να μη δεχθεί την πρόσκληση αυτή στη γιορτή του κινήματος», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κιέντζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών αρχικά είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση της Λέγκας του Βορρά στο Μιλάνο Μαρίτιμα, στην Εμίλια-Ρομάνια, στις 3 Αυγούστου.

Το περασμένο Σάββατο, η Κιέντζ ένας άνδρας είχε πετάξει μπανάνες εναντίον της υπουργού κατά τη διάρκεια μίας πολιτικής εκδήλωσης, μία πράξη που αντιμετωπίσθηκε με αγανάκτηση από τον πολιτικό κόσμο και χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Από την ημέρα του διορισμού της η Κιέντζ , που κατάγεται από τη ΛΔ Κονγκό, έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της, κυρίως από μέλη της Λέγκας. Η Λέγκα αποτελεί πολιτικό σύμμαχο του κόμματος Λαός της Δημοκρατίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά το ξενοφοβικό αυτό κόμμα σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Μάλιστα τον περασμένο μήνα, ένα ηγετικό στέλεχος της Λέγκας είχε συγκρίνει τη μαύρη υπουργό με ουρακοτάγκο. «Ακόμη κι όταν έχουν διαφορετικές ιδέες, τα πρόσωπα κι οι πολιτικές παρατάξεις, θα πρέπει να αντιπαρατίθενται με ιδέες κι όχι με ύβρεις», είχε δηλώσει πρόσφατα η Κιέντζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης