Μεγάλη αίσθηση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του στελέχους της Λέγκα Αττίλιο Φοντάνα, υποψήφιου της κεντροδεξιάς για την προεδρία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Με αναφορά στο μεταναστευτικό, ο Φοντάνα δήλωσε: «δεν μπορούμε να δεχθούμε όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην χώρα μας. Πρέπει να αποφασίσουμε αν το έθνος μας, η λευκή φυλή μας, η κοινωνία μας, πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ή αν πρέπει να σβηστούν. Είναι θέμα επιλογής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις πριν μια εβδομάδα -γράφει η εφημερίδα La Repubblica- όταν η κεντροδεξιά επέλεξε τον Φοντάνα για την περιφέρεια της Λομβαρδίας, τον παρουσίασε ως μετριοπαθή πολιτικό. Aλλά μέσα σε λίγες ημέρες έλαβε θέσεις κάθε άλλο παρά μετριοπαθείς, προκαλώντας ατέλειωτες οξύνσεις».

«Μετά την φράση αυτή, αν η κεντροδεξιά παράταξη εκφράζει μετριοπαθείς δυνάμεις, εγώ είμαι ο Μαχάτμα Γκάντι», δήλωσε με νόημα ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. «Περιμέναμε μια πολιτική αντιπαράθεση υψηλού επιπέδου, αλλά ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς μιλά για λευκή φυλή και για εισβολές», τόνισε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Αττίλιο Φόντανα προσπάθησε να τις ανασκευάσει, λέγοντας ότι «πρόκειται για lapsus linguae, μια λανθασμένη έκφραση» και πρόσθεσε ότι «εννοούσε ότι πρέπει να οργανωθεί μια διαφορετική υποδοχή, η οποία να σέβεται την ιταλική κοινωνία και ιστορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγο, μέσω Twitter, o γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, στα πλαίσια των προεκλογικών του δεσμεύσεων πρότεινε «να ξανανοίξουν οι οίκοι ανοχής», με ρύθμιση και φορολόγηση της πορνείας, όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης