Στα ερείπια του οικισμού Ρετρόζι, στην πληγωμένη από τον σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πόλη Αματρίτσε, ένας 45χρονος Ναπολιτάνος, είδε την ευκαιρία να προβεί σε πλιάτσικο στα εγκαταλελειμμένα από τους ενοίκους τους σπίτια.

Ωστόσο κατέληξε με χειροπέδες, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Corriere della Sera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος Μ.Μ., εξοπλισμένος με ένα κατσαβίδι, προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα μίας κατοικίας, όταν τον αντελήφθησαν οι καραμπινιέροι που περιπολούν στους δρόμους, προφυλάσσοντας την ερειπωμένη πόλη. Ο επίδοξος διαρρήκτης δεν σταμάτησε στη διαταγή τους και στην προσπάθεια να διαφύγει, ενεπλάκη με τα όργανα της τάξης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά έναν από αυτούς με το κατσαβίδι.

Πρόκειται για έναν σεσημασμένο κακοποιό της Νάπολης, που μετέβη εσκεμμένα στην περιοχή του Ριέτι για να επωφεληθεί από την εκκένωση των κτηρίων από τους έντρομους ενοίκους της.

Η είδηση έκανε μεγάλη αίσθηση στον δήμαρχο της Νάπολης Λουΐτζι ντε Ματζίστρις, ο οποίος έσπευσε να κινητοποιήσει τις νομικές υπηρεσίες της πόλης, ώστε να συμμετάσχουν ως πολιτική αγωγή στη δίωξη του κακοποιού, που κατηγορείται για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και πρόκλησης σωματικής βλάβης. Μάλιστα, η δημαρχία της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την πράξη κι υπενθυμίζει την πηγαία αλληλεγγύη του λαού της Νάπολης και τη γενναιοδωρία που έσπευσαν να επιδείξουν προς τα θύματα του σεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης