Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την είδηση ότι κινεζικό εστιατόριο σέρβιρε μαγειρεμένα ανθρώπινα μέλη σε πελάτες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Πάντοβα​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media, αναρτήθηκε από σερβιτόρο της επιχείρησης, ο οποίος και δεν κατονομάζεται. Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Πάντοβα. Στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι τουρίστες από τη Σλοβενία πήγαν να δειπνήσουν στο κινεζικό εστιατόριο, επιλέγοντας τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού: τα πόδια αρκούδας! Ο σερβιτόρος ανέβασε μια φωτογραφία με δύο κομμένα ανθρώπινα πόδια μέσα σε μπολ, υποστηρίζοντας ότι… αυτά είναι τα πόδια αρκούδας που έφαγαν οι πελάτες.

Οι ιταλικές αρχές ενεργοποιήθηκαν ύστερα από καταγγελία κατοίκου της πόλης που είδε το επίμαχο υλικό στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο εσωτερικό της επιχείρησης, παρουσία υπαλλήλων του υγειονομικού, εντοπίστηκαν δεκάδες κιλά κατεψυγμένου κρέατος και ψαριού αμφιβόλου προελεύσεως. Επιπλέον, βρέθηκαν συσκευασίες κατεψυγμένων βατραχοπόδαρων και αστακού που είχαν λήξει εδώ και αρκετούς μήνες.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση στην κουζίνα και την αποθήκη δεν πληρούσε τους κανόνες υγιεινής (βρομιά και λίπη στα ψυγεία, στον φούρνο και στο πάτωμα). Ιατροδικαστής, που εξέτασε τη φωτογραφία, ανέφερε ότι φαίνεται να πρόκειται για ανθρώπινα μέλη, ωστόσο πρόσθεσε πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα προκειμένου να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης