H ιταλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε ελαφρώς τον Ιούλιο για δεύτερο μήνα, κυρίως λόγω της επιδείνωσης των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες, αναφέρει η εθνική στατιστική υπηρεσία Istat.

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των Ιταλών επιχειρηματιών υποχώρησε στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Istat. Τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά στις 99,9 μονάδες έναντι αρχικής εκτίμησης για 100 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτιμήσεις για τις παραγγελίες επιδεινώθηκαν, ενώ οι εκτιμήσεις για την παραγωγή αναβαθμίστηκαν και για τα αποθέματα έμειναν αμετάβλητες, «γι’ αυτό και η συνολική πτώση είναι μικρή», σχολίασε αξιωματούχος της Istat.

Ο ιταλικός σύνθετος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, που περιλαμβάνει τους κλάδους λιανικής, υπηρεσιών αγοράς και κατασκευών, σημείωσε άνοδο στις 90,9 μονάδες τον Ιούλιο από τις 88,2 μονάδες τον Ιούνιο, λόγω της βελτίωσης στον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος κινήθηκε ιδιαίτερα χαμηλά τους προηγούμενους μήνες, καθώς και οι κλάδοι των επιχειρήσεων λιανικής και των υπηρεσιών αγοράς.

Ο δείκτης του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσε άνοδο στις 83,2 μονάδες από τις 81,6 μονάδες τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης