Ο αρχιεισαγγελέας της Γένοβας Φραντσέσκο Κότσι έκανε γνωστό αργά χθες βράδυ ότι η απόφαση του δικαστηρίου να κατασχεθούν τραπεζικοί λογαριασμοί της Λέγκας στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια, Τρεντίνο και Λιγουρία είναι προσωρινή και ότι «αν οι αποφάσεις του εφετείου ή του ανωτάτου δικαστηρίου είναι αθωωτικές, τα χρήματα θα επιστραφούν».

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, σε συνέντευξή του τόνισε ότι το δικαστήριο της Γένοβας διέταξε την κατάσχεση λογαριασμών του κόμματός του, που ανήκουν σε τοπικές οργανώσεις πέντε ιταλικών πόλεων. Η κίνηση σχετίζεται με καταδίκη της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης σε βάρος του πρώην γραμματέα της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι και άλλων πρώην ιθυνόντων του κόμματος, για απάτη στην διαχείριση των κρατικών κονδυλίων από το 2008 μέχρι το 2010. Κονδύλια τα οποία προορίζονταν για να καλύψουν προεκλογικά έξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Κανείς δεν πρόκειται να φοβίσει ή να σταματήσει την Λέγκα, δεν θα τα καταφέρουν. Είναι μια επίθεση κατά της Δημοκρατίας», έκρινε ο Σαλβίνι.

«Η Λέγκα ηθικολογεί κάθε μέρα, αλλά κανείς δεν λέει ότι το κόμμα αυτό χρωστάει πάνω από 48 εκατομμύρια ευρώ στους ιταλούς φορολογούμενους», σχολίασε μιλώντας σε φεστιβάλ του κόμματός του ο γραμματέας των Δημοκρατικών και πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης