Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού τυχόν επιζώντων στο ξενοδοχείο Rigopiano της περιφέρειας Αμπρούτσο στην Ιταλία.

Πέντε ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, οι ελπίδες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αλλά τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, 23 αγνοούνται, ενώ 11 είναι οι επιζώντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Τύπο, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών φέρεται να προκύπτουν τόσο ευθύνες της νομαρχίας, επειδή δεν καθάρισε τον δρόμο που οδηγούσε στο ξενοδοχείο πριν συμβεί η τραγωδία, όσο και του μηχανισμού παροχής πρώτων βοηθειών μετά τη χιονοστιβάδα.

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στον ιταλικό Νότο

Έναν νεκρό προκάλεσε έως τώρα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη νότια Ιταλία. Ειδικότερα, στη Σικελία ένας 67χρονος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά παραποτάμου που υπερχείλισε. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε γέμισε νερό και λάσπες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πνιγμό.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση στην πόλη της Κατάνης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Σιάκα ζήτησε από τους κατοίκους να μη βγουν από τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή Μελίτο Πόρτο Σάλβο της Καλαβρίας εκκενώθηκαν σπίτια για προληπτικούς λόγους, αφού έσπασαν τα φράγματα σε ποταμό. Στις μεγαλύτερες πόλεις της Καλαβρίας, όπως το Ρήγιο και το Καταντζάρο, τα σχολεία σήμερα έχουν παραμείνει κλειστά. Υπάρχει ανησυχία επίσης για ένα κέντρο που φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες και έχει αποκλειστεί από τον κεντρικό δρόμο λόγω της νεροποντής.

Σήμερα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, όπως στην Απουλία και στην Μπαζιλικάτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης