Η Βόρεια Κορέα θα έχει «ένα καλύτερο μέλλον» εάν ακολουθήσει «τον σωστό δρόμο» προς την αποπυρηνικοποίηση, ήταν η εκτίμηση που διατύπωσαν από κοινού την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επανέλαβε την πρόθεση του να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έως τα τέλη Μαΐου» και εξέφρασε, μαζί με τον Μουν Τζε-ιν, «συγκρατημένη αισιοδοξία για τις πρόσφατες εξελίξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζονται το Σάββατο οι συνομιλίες Σουηδίας- Β. Κορέας

Οι συνομιλίες μεταξύ της Σουηδίας και της Βόρειας Κορέας στη Στοκχόλμη θα συνεχιστούν το Σάββατο, αφού αρχικά επρόκειτο να ολοκληρωθούν έως το βράδυ της Παρασκευής, είπε μια πηγή με γνώση της κατάστασης.

Η Σουηδία δηλώνει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να διευκολύνει την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σάββατο» επισήμανε η πηγή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο αφίχθη στη σουηδική πρωτεύουσα την Πέμπτη για συνομιλίες με την Σουηδή ομόλογό του Μάργκοτ Βάλστρεμ.

Η σπάνια αυτή επίσκεψη είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν εικασίες ότι οι δύο διπλωμάτες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την προκαταρκτική εργασία για μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης