Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα καμία απόδειξη που να συνδέει τον δολοφόνο του Λονδίνου, Χαλίντ Μασούντ, με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα.

Ο Μασούντ έσπειρε τον πανικό και βύθισε στο πένθος τη Βρετανία όταν παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα πλήθος πεζών στη γέφυρα και σκότωσε τρία άτονα, ενώ τραυμάτισε ακόμα πενήντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νιλ Μπάσου, ο εθνικός συντονιστής της αντιτρομοκρατικής, προέβη σε δηλώσεις υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Μασούντ ριζοσπαστικοποιήθηκε το 2003, ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Είναι καθαρή εικασία να υπονοεί κανείς ότι έγινε κάτι τέτοιο τότε».

«Ξέρω το πότε, το πού και το πώς διέπραξε τις ωμότητες του ο Μασούντ αλλά τώρα πρέπει να μάθω το γιατί», πρόσθεσε και απηύθυνε έκκληση σε όποιος είχε σε επαφή μαζί του την ημέρα της επίθεσης να εμφανιστεί και να επικοινωνήσει με τις αρχές.

«Διατυπώνονται πολλές εικασίες σχετικά με το πρόσωπο με το οποίο ήρθε σε επαφή ο Μασούντ πριν από την επίθεση. Το μόνο που λέω για αυτό το θέμα είναι ότι οι επικοινωνίες του εκείνη την ημέρα είναι βασικό τμήμα της έρευνας», κατέληξε ο Μπάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Εσωτερικών, Άμπερ Ραντ, την Κυριακή σημείωσε ότι «οι εταιρείες τεχνολογίας θα έπρεπε να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να σταματήσουν να παρέχουν ένα μυστικό χώρο για τους τρομοκράτες για να επικοινωνούν μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων».

Διαβάστε επίσης: Επίθεση στο Λονδίνο: Μόνος και με άγνωστο κίνητρο ενήργησε ο δράστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης