Το ποσόν των 3.500 ευρώ καλείται να καταβάλει Σλοβένος δήμαρχος, ο οποίος καταδικάστηκε για σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια σε βάρος δημοσιογράφου η οποία κάλυπτε δικαστική υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος.

Δυσαρεστημένος με τα ρεπορτάζ της στη δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας, την εποχή που δικαζόταν με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, ο δήμαρχος Κόπερ, Μπόρις Πόποβιτς, όταν η ανταποκρίτρια της σλοβενικής τηλεόρασης, Εβγκένια Καρλ το 2013, μετά την ακρόασή του από τους δικαστές ζήτησε σχόλιο, κακοδιάθετος και αγενής της είπε ότι έχει ωραίο στήθος, το οποίο εξήρε ακόμα και η σύζυγός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι εξαιτίας του περιστατικού είχε ψυχικά προβλήματα και σοβαρούς πόνους στην πλάτη, για τα οποία μάρτυρες εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι μπορεί να είναι ψυχοσωματικής προέλευσης. Κατέθεσαν ακόμη ότι ο Μπόρις Πόποβιτς κατ’ επανάληψη της έκανε προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια, τα οποία είναι ο λόγος που τον μήνυσε και απαίτησε αποζημίωση ύψους 7.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων φέρεται να της είπε ότι δεν μοιάζει καθόλου με την ηθοποιό Πάμελα Άντερσον, πρώην πρωταγωνίστρια της αμερικανικής σειράς Baywatch.

Η δικαστής του δικαστηρίου της Λιουμπλιάνας, Αλένκα Κότσεβαρ Νόσαν στην απόφασή της αναφέρει ότι ο δήμαρχος του Κόπερ θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον 2.000 ευρώ για κάθε παρόμοιο ξέσπασμα εναντίον δημοσιογράφων στο μέλλον, σύμφωνα με ΜΜΕ της Σλοβενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύω ότι ο τοπικός αξιωματούχος έλαβε το παρόν μήνυμα ότι δεν είναι παντοδύναμος, τόνισε η δημοσιογράφος.

Ωστόσο φαίνεται πως θα ξανασυναντηθούν σε δικαστική αίθουσα, καθώς και ο δήμαρχος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της για δημόσια προσβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης