Αεροπλάνο των καναδικών αερογραμμών WestJet άλλαξε πορεία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γουίνπεγκ λόγω απειλής, ενώ έξι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την επείγουσα επιχείρηση εκκένωσης του αεροσκάφους.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι το Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση WS442 μεταξύ Έντμοντον και Τορόντο «επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γουίνιπεγκ, στην κεντρική επαρχία Μανιτόμπα, λίγο πριν από τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ.: 05.00 ώρα Ελλάδας σήμερα) λόγω απειλής», η οποία ωστόσο δεν διευκρινίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την προσγείωση, οι 54 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος με τη βοήθεια των υπηρεσιών ασφαλείας μέσω ολισθητήρων εκκένωσης.

Έξι επιβάτες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας ερεύνησαν το αεροσκάφος.

Παράλληλα, η αστυνομία της Γουίνιπεγκ ανέκρινε τους επιβαίνοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αερολιμένας ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (08.00 ώρα Ελλάδας σήμερα), ωστόσο εξαιτίας του περιστατικού παρατηρούνται καθυστερήσεις σε ορισμένες πτήσεις.

Σημειώνεται ότι για την εταιρεία πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε τρεις ημέρες. Το Σάββατο η πτήση από Χάλιφαξ προς Έντμοντον έκανε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σασκατούν (της δυτικής επαρχίας Σασκάτσουαν), έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε από την επαρχία Οντάριο που έκανε λόγο για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Boeing 737 με 153 επιβαίνοντες.
Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο αεροσκάφος, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης