Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει τεθεί το οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, το οποίο δείχνει τις κινήσεις του ενόπλου που το βράδυ πυροβόλησε κατά ριπάς εναντίον πολιτών στην ελληνική συνοικία Γκρίκταουν στο Τορόντο.
Στο στόχαστρο του δράστη, περίπου 30 ετών, τέθηκε αρχικά ένα εστιατόριο, το «Demetres». Εν συνεχεία ο μαυροφορεμένος άνδρας που έφερε σακίδιο πυροβόλησε προς το πλήθος, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να σκοτωθεί και τουλάχιστον 14 άνθρωποι να τραυματιστούν, μεταξύ αυτών και μία ανήλικη, η οποία είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ένα βίντεο που δημοσίευσε το CBC αποτυπώνει ακριβώς τη στιγμή της επίθεσης.
Ο δράστης εμφανίζεται να περπατά στον δρόμο και την ώρα που βρίσκεται μπροστά από εστιατόριο, στέκεται, προτάσσει το όπλο του και πατά τη σκανδάλη.
Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι, μιλώντας στα τοπικά Μέσα, εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα του προβλήματος με τα όπλα που υπάρχει στον Καναδά. «Τα πυροβόλα όπλα είναι εύκολα διαθέσιμα σε πολλούς ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

Τι συνέβη

Πανικός επικράτησε το βράδυ (τοπική ώρα), όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ.

Υπήρξαν αναφορές για πυρά στη συνοικία Γκρίκταουν, περί τις 22.00 τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CityNews.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ νεκρός είναι επίσης ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία της καναδικής μητρόπολης.

Το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC μετέδωσε ότι ακούστηκαν 10 έως 15 πυροβολισμοί. Aυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς.

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στην Γκρίκταουν, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε πιστόλι.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης