Η τουρκική ακτοφυλακή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και το βίντεο από τη θεαματική διάσωση ενός σύρου πρόσφυγα, τον οποίο τα μέλη της μόλις που κατάφεραν να διασώσουν από πλεούμενο που βυθιζόταν και με το οποίο σκόπευε να φθάσει στα ελληνικά νησιά.

Ο πρόσφυγας αυτός, ονόματι Πελέν Χουσέιν, είχε επιβιβαστεί τη Δευτέρα μαζί με άλλους περίπου 40 επιβάτες σ’ ένα σκάφος μήκους 10 μέτρων που απέπλευσε από την περιοχή του Εντρέμιτ (Αδραμύττιο), στις δυτικές ακτές της Τουρκίας, με προορισμό τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ναυάγιο του σκάφους αυτού στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους, οι 11 από τους οποίους ήταν παιδιά.
Το πολλοστό αυτό ναυάγιο σημειώθηκε ενώ την Τουρκία επισκεπτόταν η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία έφτασε στη χώρα για να πιέσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τα τουρκικά παράλια και να συγκρατήσει το κύμα των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Εκείνη την ημέρα μπόρεσαν να διασωθούν μόνο έξι επιβάτες, ανάμεσά τους και ο Πελέν Χουσέιν, χάρη στην επέμβαση ενός ελικοπτέρου που τον έβγαλε από το νερό.

«Βρισκόταν στο χείλος της υποθερμίας και σε κατάσταση σοκ», αφηγήθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο λοχίας της ακτοφυλακής που τον βοήθησε. «Όταν ανέκτησε λίγο τις αισθήσεις του, άρχισε να κλαίει», συνέχισε, «πολύ λίγο αργότερα το σκάφος θα είχε βυθιστεί εντελώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης