Αντιμέτωπη με ακόμη ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα βρίσκεται η Κολομβία.

Ένα Boeing 727 της αεροπορικής εταιρείας «Aerosucre» συνετρίβη στο έδαφος, έχοντας απογειωθεί λίγο νωρίτερα από το αεροδρόμιο «German Olanot» στην πόλη Πουέρτο Καρένο​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μετά την ανείπωτη τραγωδία με την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε, εικόνες από τη συντριβή εμπορικού αεροσκάφους ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωσή του κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όπως μετέδωσε το Russia Today, ένα Boeing 727-200 της αεροπορικής εταιρείας «Aerosucre» συνετρίβη στο έδαφος, έχοντας απογειωθεί λίγο νωρίτερα από το αεροδρόμιο «German Olanot» στην πόλη Πουέρτο Καρένο στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Από τα έξι άτομα του πληρώματος διεσώθη μόνο ένα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο avherald.com, τέσσερις από τους επιβάτες σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στις 17.23 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα), περίπου 8 χλμ. από το αεροδρόμιο. Προορισμός του αεροσκάφους ήταν η πρωτεύουσα Μπογκοτά, όπου και θα ξεφόρτωνε το εμπόρευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν σηκωνόταν το αεροσκάφος

Ερασιτεχνικό video καταγράφει τη δραματική προσπάθεια του πιλότου να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία απογείωσης. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το Boeing δεν σηκώνεται από το έδαφος, με αποτέλεσμα να βγει εκτός διαδρόμου, σπάζοντας τον προστατευτικό φράχτη, πριν τελικά απογειωθεί.

Στη συνέχεια άρχισε να χάνει απότομα ύψος και συνετρίβη στο έδαφος τρία λεπτά μετά την επεισοδιακή απογείωση. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.


Εικόνες καταστροφής στον τόπο της συντριβής

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης