«Η Γερμανία δεν μπορεί να μας τρομάξει με απειλές» επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση του για «πάγωμα» της παροχής όπλων από το Βερολίνο προς την Άγκυρα.

Το Βερολίνο σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοίνωσε την επανεξέταση των προγραμμάτων εξαγωγής όπλων στην Άγκυρα και την διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικών διαφημίσεων για την Τουρκία, πρώτες συνέπειες της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες για το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «αναπροσανατολισμός των σχέσεων με την Τουρκία περιλαμβάνει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής εξαγωγών όπλων» υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας αρμόδιος για το θέμα Φίλιπ Γιόρνιτς, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild για το πάγωμα των γερμανικών αποστολών όπλων στην Τουρκία.

Από τον Ιανουάριο του 2016 και ειδικότερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία  το Βερολίνο σταμάτησε τις εξαγωγές στην Τουρκία όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην καταστολή κατά των πολιτικών αντιπάλων του Τούρκου Προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης