Την αναβολή της συνεδρίασης της περιφερειακής Βουλής για επανεκλογή του Κάρλες Πουτζντεμόν στην προεδρία της Καταλονίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Ρότζερ Τόρεντ, επικαλούμενος την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες «εγγυήσεις» για ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Χθες ο αυτοεξόριστος Πουτζντεμόν ζήτησε από το καταλανικό κοινοβούλιο νομικές εγγυήσεις ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη χωρίς να συλληφθεί, με δεδομένο ότι ερευνάται από την ισπανική Δικαιοσύνη για εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, για τον ρόλο του στις προσπάθειες ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση στο καταλανικό κοινοβούλιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα Τρίτη. Δεν είναι γνωστή η νέα ημερομηνία.

Ο κ. Τόρεντ τόνισε πως ο κ. Πουτζντεμόν έχει «κάθε δικαίωμα» να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της Καταλονίας και ανέφερε ότι έχει αναλάβει προσωπική δέσμευση να προστατεύσει τον Καταλανό ηγέτη.

Η ανάγκη επιστροφής του κ. Πουτζντεμόν στην Ισπανία από το Βέλγιο προέκυψε αφότου, το Σάββατο, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε πως ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της Καταλονίας, εάν δεν είναι φυσικά παρών στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία συμβολική κίνηση, ο κ. Πουτζντεμόν ανήρτησε χθες στον λογαριασμό του στο Instagram, φωτογραφία δρόμου που οδηγεί στο καταλανικό κοινοβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης