Ο Κάρλες Πουτζντεμόν απέστειλε επιστολή στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με την οποία ο Καταλανός ηγέτης επιβεβαιώνει ότι η κήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειάς του είναι σε εκκρεμότητα.

Ο Πουτζντεμόν τονίζει ότι η Καταλονία θα ανακηρύξει τελικά την αυτονομία της, αν η καταστολή και η έλλειψη διαλόγου από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης συνεχιστούν. Παράλληλα επεσήμανε ότι η αναστολή της κήρυξης ανεξαρτησίας ισχύει ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται το διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν το έδαφος είναι πρόσφορο, στην ψήφιση μίας επίσημης κήρυξης ανεξαρτησίας», ανέφερε ο Κάρλες Πουτζντεμόν στη δεύτερη επιστολή προς τον Μαριάνο Ραχόι.

Από το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει το Σάββατο το άρθρο 155 του Συντάγματος, που επιτρέπει την ακύρωση της αυτονομίας της Καταλονίας, στην περίπτωση που το περιφερειακό κοινοβούλιο ψηφίσει την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας, λόγω της άρνησης της Μαδρίτης για διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης