Με κατηγορηματική καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες άρχισε την ομιλία του στο ΕΚ ο επιφανής θρησκευτικός ηγέτης, Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σαούκι Ιμπραίμ Αμπντέλ-Καρίμ Αλάμ, Μίλησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων για την πνευματική δουλειά που κάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των εξτρεμιστών και τόνισε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρέπει να σταματήσουν τον διάλογο μεταξύ της Αιγύπτου και της Δύσης, υπενθυμίζοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι Μουσουλμάνοι.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Μεγάλος Μουφτής είπε ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο με ιστοτόπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία παρέχει την αυθεντική ερμηνεία του Ισλάμ, με τη λειτουργία ηλεκτρονικών εφημερίδων, βίντεο σε 10 γλώσσες και συμμετοχή στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σωστή εκπαίδευση είναι η σωστή απάντηση στην άγνοια και τον εξτρεμιστό» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει το 2016 Ετος της Νεολαίας με σκοπό να βοηθήσει τη νέα γενιά να αποκτήσει οράματα.

Οι ευρωβουλευτές επαίνεσαν τις προσπάθειες του θρησκευτικού ηγέτη, ενώ ορισμένοι παρατήρησαν ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένας αποτελεσματικός διάλογος στο εσωτερικό του Ισλάμ μεταξύ των διάφορων κλάδων του. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να ενισχυθεί στην Αίγυπτο το κράτος δικαίου και κυρίως η διάκριση των εξουσιών, γιατί μόνον μια πραγματικά δημοκρατική χώρα θα μπορέσει να προσφέρει προοπτικές στη νεολαία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης