Στους 24 έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών στην Κένυα από την υπερχείλιση ενός φράγματος εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κένυας.

Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Νακούρου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων βορείως του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, επλήγησαν 450 σπίτια και συνολικά 2.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από τη φυσική καταστροφή.

Αξιωματούχοι στην Κένυα ανακοίνωσαν ότι το φράγμα του Σολάι υπερχείλισε τη νύχτα προκαλώντας «τεράστια καταστροφή».

Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι έχει διασώσει μέχρι στιγμής 39 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νερά παρέσυραν στύλους ηλεκτροδότησης, σπίτια κι άλλα κτήρια, περιλαμβανομένου ενός δημοτικού σχολείου, όπως μετέδωσε ένας φωτογράφος του Reuters που βρίσκεται επί τόπου.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, το ύψος των υλικών ζημιών δεν είναι ακόμη σαφές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς εκφράζονται φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους μέσα στα λασπόνερα που κάλυψαν μια ακτίνα σχεδόν δύο χιλιομέτρων.

Με το τελευταίο αυτό δυστύχημα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας των πλημμυρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τον Μάρτιο ανήλθε σε 160, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοφωνικός σταθμός Capital FM.

Η Ανατολική Αφρική, η οποία πέρυσι επλήγη από σοβαρή ξηρασία, αντιμετωπίζει τους τελευταίους δύο μήνες σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Κένυα, τη Σομαλία, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα.

Πηγή: ΑΠΕ
Φωτογραφίες: Telegraph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης