Η καθημερινότητα για πολλούς μετανάστες στη Γερμανία δεν είναι και τόσο εύκολη και έτσι δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο το να αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως μεταδίδει η ελληνόφωνη υπηρεσία της «Deutsche Welle», στην Κολωνία υπάρχει – και μάλιστα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία – ένα ειδικό κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης για μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεταναστευτικό υπόβαθρο μπορεί να λειτουργήσει ως αιτία ψυχολογικών προβλημάτων. Οποιαδήποτε οικογένεια μετανάστη είναι δυνατόν να έρθει αντιμέτωπη κάποιες στιγμές με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Πολλές φορές, όμως, ο ρατσισμός αυτός δεν είναι τόσο εμφανής, αλλά υποδόριος και λεπτός. Μπορεί, δηλαδή, να εκδηλώνεται στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στις κοινωνικές συναναστροφές.

Είναι γνωστό ότι ο ρατσισμός υφέρπει σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής στη Γερμανία, από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Κάποια από τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα, ωστόσο η βασική μέθοδος αντιμετώπισης πρέπει να είναι η ψυχοθεραπεία, καθώς μόνο μέσω αυτής ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να μιλήσει πολύ και να καταλάβει, ώστε να μπορέσει να δώσει πρώτα ο ίδιος κάποιες εξηγήσεις.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης