Η 27χρονη Ρεμπέκα Σάρον από την Αυστραλία είναι μία από τους 80 ανθρώπους παγκοσμίως που θυμούνται τα πάντα από τη γέννησή τους, καθώς πάσχει από υπερθυμησία.

Η υπερθυμησία είναι ένα σύνδρομο νευροψυχολογικής κατάστασης, το οποίο οδηγεί τους ασθενείς στο να θυμούνται τα πάντα, ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις της η Ρεμπέκα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως νεογέννητο ήμουν περίεργο πλάσμα. Θυμάμαι το κάλυμμα στη θέση του αυτοκινήτου, αν και σε εκείνη την ηλικία δεν είχα αναπτύξει ακόμα την ικανότητα να σηκώνομαι και να εξερευνώ τα αντικείμενα».

H 27χρονη είπε ακόμη πως μπορεί να θυμηθεί τα παιχνίδια πάνω από την κούνια της, το σατέν φόρεμα που φορούσε στα πρώτα της γενέθλια, αλλά και τα όνειρά της, όταν ξεκίνησε να βλέπει σε ηλικία μόλις 18 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη μία γυναίκα που πάσχει από το ίδιο σύνδρομο είναι η 25χρονη Αλεξάντρα Γουλφ από το Μέριλαντ. Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη στο NPR ότι νιώθει συνεχώς πως κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο.

«Είναι μεγάλη πρόκληση. Θα μπορούσα, αν δεν ήμουν απασχολημένη με άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, να ξαναζήσω κάθε δευτερόλεπτο από το παρελθόν μου» είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης