Μία εθνική εκστρατεία για την εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων συγκέντρωσης χρημάτων στα πανεπιστήμια ξεκίνησε η Κίνα, καθώς οι φοιτητές επέστρεψαν στις πανεπιστημιουπόλεις για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να λάβουν μέτρα προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των φοιτητών για τους κινδύνους που ενέχει η συγκέντρωση χρημάτων και να αναπτύξουν ορθολογικές έννοιες οικονομικής διαχείρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφεξής θα πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι για την αποτροπή παράνομων εράνων, μοίρασμα φυλλαδίων στις πανεπιστημιουπόλεις καθώς και χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως WeChat και Weibo.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια σκληρή στάση απέναντι στην «παράνομη συγκέντρωση χρημάτων» – έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την παράνομη λήψη χρημάτων από ανθρώπους επιτήδειους που δεν έχουν καμία άδεια να το κάνουν- με την χάραξη κανονισμών και την ενίσχυση της εποπτείας στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τη δεκαετία του 1990.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης