Ένας δεύτερος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κίνα σήμερα το πρωί, αυτήν τη φορά στα βορειοδυτικά της χώρας και ισχύος 6,6 βαθμών, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία σεισμών, η σεισμική δόνηση – λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό στα ΝΔ που κόστισε τη ζωή σε 9 άτομα και τραυμάτισε 164 – έπληξε μια απομακρυσμένη περιοχή στην περιφέρεια Σινζιάνγκ με χαμηλό πληθυσμό. Είχε εστιακό βάθος 11 χλμ. και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στην Αυτόνομη Περιοχή της Μογγολίας Μπορτάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Σινζιάνγκ, Ουρούμκι, το παράρτημα της υπηρεσίας σεισμών είπε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Weibo (αντίστοιχο με το Twitter) ότι δεν υπάρχουν χωριά σε ακτίνα 5 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού, ούτε κωμοπόλεις σε ακτίνα 20 χλμ.

Στην κομητεία Ζινγκέ, όπου βρίσκεται το επίκεντρο, ο πληθυσμός είναι συνολικά περίπου 140.000 άτομα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η περιοχή απέχει περίπου 100 χλμ. από τα σύνορα με το Καζακστάν και είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας ως δίοδος για την Κεντρική Ασία και τη Δύση, καθώς και βασική παραγωγός πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης