Με εθνικιστικά μηνύματα τα οποία όμως μάλλον απευθύνονται κυρίως σε άλλους αποδέκτες από τους προφανείς, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε την Κυριακή να αγωνιστεί για «μια μεγάλη αναβίωση του κινεζικού έθνους», στην πρώτη ομιλία του ως αρχηγός του κράτους, προς τους εκπροσώπους του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσο, του κοινοβουλίου της Κίνας.

Όπως είπε ο νέος πρόεδρος της πολυπληθέστερης χώρας θα «συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπόθεση του σοσιαλισμού με τα κινεζικά χαρακτηριστικά ώστε να επιτύχει το όνειρο μιας μεγάλης αναβίωσης του κινεζικού έθνους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος που είναι και ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της δεύτερης παγκόσμιας δύναμης σημείωσε στην ομιλία του ότι ο κινεζικός στρατός πρέπει να βελτιωθεί, προκειμένου να «κερδίσει τη μάχη».

«Όλοι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες του Λαϊκού Στρατού και της Κίνας να είναι σε θέση να κερδίσουν μάχες, να έχουν ως στόχο ένα ισχυρό και πειθαρχημένο στρατό, που να βελτιώσει την ικανότητά τους να εκπληρώσουν τις αποστολές τους , με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εθνικής ασφάλειας, καθώς και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αναπτυσσόμενων χωρών», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης