Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν για αρκετές ώρες περισσότεροι από 1.500 πυροσβέστες σε δασική έκταση στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεων του στρατού ήταν άμεση και μαζική στην επαρχία Γιουνάν, με την πυρκαγιά να τίθεται τελικά υπό έλεγχο το πρωί της Πέμπτης. Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων ενίσχυσαν και εναέρια μέσα, με ελικόπτερα να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Εικόνες από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία έδειχναν πυροσβέστες και στρατιώτες να προσπαθούν να κατασβήσουν τις φλόγες, χρησιμοποιώντας ακόμα και φτυάρια, την ίδια στιγμή που άλλοι έριχναν τόνους νερού σε διάφορα σημεία του πύρινου μετώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της Τετάρτης, κοντά στην πόλη Ντάλι. Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Associated Press, η φωτιά ξεκίνησε από καύση σκουπιδιών δίπλα σε ξύλα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των στρεμμάτων δασικής γης που έγιναν στάχτη.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. η δασοκάλυψη στο Γιουνάν φθάνει το 47%, κατατάσσοντας το στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τις κινεζικές επαρχίες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης από βλάστηση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης