Μέτρα για να προλάβουν και να αποτρέψουν τους μαθητές από τον «εθισμό του Διαδικτύου» κλήθηκαν να πάρουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα τα σχολεία κλήθηκαν να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το βίαιο και χυδαίο περιεχόμενο που υπάρχει στο Διαδίκτυο, και τις αρνητικές επιπτώσεις από διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και να παράσχουν βοήθεια και καθοδήγηση σε εκείνους που έδειξαν σημάδια ότι είναι ήδη εθισμένοι. Ανάμεσα στα μέτρα είναι και η ενίσχυση της διαχείρισης της πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσα στον σχολικό χώρο, καθώς και η ρύθμιση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο δημοσίευσε επίσης μία ανοικτή επιστολή προς τους γονείς, στην οποία τους καλεί να συνειδητοποιήσουν καλύτερα το πρόβλημα και να παρέμβουν δυναμικά.

Το υπουργείο Παιδείας στην Κίνα έχει εδώ και καιρό αναγνωρίσει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων και η εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχουν προκαλέσει προβλήματα σε μερικούς μαθητές, τα οποία οι εκπαιδευτικοί μερικές φορές δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης