Η απόδραση από τις φυλακές αλά… Παλαιοκώστας δεν είναι ελληνική συνταγή αλλά φαίνεται να εφαρμόζεται σε αρκετά μέρη του πλανήτη. Όπως για παράδειγμα στον Καναδά, όπου δύο κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τα σίδερα της φυλακής με αυτόν τον κινηματογραφικό τρόπο.

Το περιστατικό έγινε πίσω στο 2013, όμως μόλις σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, ένα ελικόπτερο έκανε την εμφάνισή του πάνω από τις φυλακές St Jerome Detention Centre στο Μόντρεαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι  φυλακισμένοι που ενορχήστρωσαν την απόδρασή τους, παίρνουν το σχοινί που τους αφήνουν από το ελικόπτερο και αρχίζουν να σκαρφαλώνουν στον τοίχο της φυλακής. Παρά τις προσπάθειες να μπουν μέσα στο ελικόπτερο, δεν τα κατάφεραν και τελικά απογειώθηκαν… μετέωροι στο κενό.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε σημείο όπου περίμενε τους δραπέτες ένα όχημα διαφυγής. Σημειώνεται ότι οι αρχές του Καναδά αναφέρουν ότι οι φύλακες δεν πυροβόλησαν κατά την απόδραση, καθώς στη συγκεκριμένη φυλακή, το προσωπικό δεν επιτρέπεται να οπλοφορεί. 

Δείτε το βίντεο:

Το υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από τα καναδικά δικαστήρια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των δύο κρατουμένων που στόχο έχει να βρεθούν οι συνεργοί τους, οι οποίοι ακόμα διαφεύγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης