Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αφαίρεσης της κλωστικής κάνναβης από τις διατάξεις του νόμου για τα ναρκωτικά, προκειμένου το Υπουργείο Γεωργίας να την εντάξει σε νομοθεσία που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες έκδοσης αδειών καλλιέργειάς της και τους όρους υπό τους οποίους θα επιτρέπεται.

Το κυπριακό Υπουργείο Υγείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ύστερα από διαδικτυακό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο επίκειται ο θερισμός της πρώτης καλλιέργειας «που είναι δώρο των ασθενών που χρειάζονται το λάδι κάνναβης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε ότι το λάδι κάνναβης δεν είναι αδειοδοτημένο για τη θεραπεία οποιασδήποτε νόσου και πως, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου, η κυκλοφορία φαρμακευτικού προϊόντος χωρίς άδεια κυκλοφορίας συνιστά ποινικό αδίκημα. Καλεί, μάλιστα, ασθενείς στους οποίους χορηγούνται μη αδειοδοτημένα φαρμακευτικά προϊόντα από πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες υγείας να το καταγγέλλουν στις Αρχές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη είναι γεωργικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή διάφορων προϊόντων (σχοινιού, υφάσματος, χαρτιού κ.ά.) και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης