Συναγερμός σήμανε στην Εθνική Φρουρά, όταν χειροβομβίδα εξερράγη στο πεδίο βολής στην Aσγάτα προκαλώντας τον τραυματισμό ενός στελέχους της Ε.Φ. και ενός οπλίτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Πρόκειται για τον οπλίτη Αντρέα Δουλαπά, 19 ετών και τον αξιωματικό της Ε.Φ.,  Άθω Γιαννακού, 38 ετών.

O 19χρονος πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα ρίψη αμυντικής χειροβομβίδας υπό την επίβλεψη αξιωματικού ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω του. Η χειροβομβίδα όμως, εξεράγει με αποτέλεσμα ο Δουλαπάς να υποστεί ακρωτηριασμό παλάμης και ο αξιωματικός να τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι κατά την προγραμματισμένη άσκηση ρίψης χειροβομβίδων.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας για το περιστατικό:

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, κατά την προγραμματισμένη βολή χειροβομβίδας στο πεδίο βολής Ασγάτας, τραυματίστηκαν δυο άτομα, ένας οπλίτης και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Στη σκηνή του ατυχήματος έσπευσαν ο υπαρχηγός της Ε.Φ, μέλη του ΓΕΕΦ και μέλη της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ.Χάσικος: «Προέχει η υγεία των τραυματιών»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Σωκράτης Χάσικος, ενημερώθηκε αμέσως για την έκρηξη χειροβομβίδας. Επεσήμανε οτι πρωτίστος είναι η υγεία των δύο τραυματιών και μετέπειτα η διερεύνηση του περιστατικού.

Ηδη είπε, ξεκίνησε η διερεύνηση του ατυχήματος, αλλά αυτό που προέχει είναι η υγεία και η περίθαλψη των τραυματισμένων.

Στο χώρο του πεδίου βολής είπε, υπήρχε γιατρός και ασθενοφόρο της Εθνικής Φρουράς. Ωστόσο κλήθηκε ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες

Πηγή: sigmalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης