Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας την Κύπρο, για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στη Νέα Υόρκη, Αποστόλη Ζουπανιώτης, στόχος της επίσκεψης είναι η επίβλεψη της εφαρμογής της στρατηγικής αναθεώρησης της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποφασίστηκε από το γενικό γραμματέα και επικυρώθηκε από το πρόσφατο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κύριος Λακρουά θα έχει και συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Παρότι η επίσκεψη δεν συνδέεται με την αποστολή των καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα, θεωρείται βέβαιο ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα μεταφέρει στον Αντόνιο Γκουτέρες, εκείνα που θα του πουν οι δύο ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης