Ως «θάλασσα αερίου» χαρακτηρίζει ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος την θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αιγύπτου στη Μεσόγειο και όχι άδικα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως «θάλασσα αερίου» χαρακτηρίζει ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος την θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αιγύπτου στη Μεσόγειο και όχι άδικαΤα στελέχη της εταιρείας, με ενθουσιασμό και χαρά ανακοίνωσαν πως οι πολύχρονες έρευνες που διεξήγαγε η Εni στη Μεσόγειο απέδωσαν καρπούς και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών εκτείνεται ένα πεδίο φυσικού αερίου που θα μπορούσε να είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eni η ποσότητα του αερίου που βρίσκεται στην περιοχή αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την Αίγυπτο να ανταποκριθεί στις ανάγκες για αέριο τις επόμενες δεκαετίες.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα τεχνικά και γεωφυσικά στοιχεία, το πεδίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Eni.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζώνη «Ζορ» και η σημασία της ανακάλυψης

Ο όμιλος Eni ανέφερε πως το πεδίο Ζορ βρίσκεται ανοικτά της μεσογειακής ακτογραμμής της Αιγύπτου σε βάθος 1.450 μέτρων (4.757 πόδια) και πιθανόν να καλύπτει μια περιοχή περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Η ζώνη Ζορ είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη αερίου που έχει γίνει ποτέ στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο και θα μπορούσε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ανακαλύψεις φυσικού αερίου», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας πως έχει πλήρη δικαιώματα παραχώρησης στην περιοχή.

Η κρατική Eni, η μεγαλύτερη ξένη εταιρία παραγωγός στην Αφρική, λειτουργεί στην Αίγυπτο εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια μέσω της αιγυπτιακής θυγατρικής της IEOC και είναι μία από τις κυριότερες εταιρείες παραγωγής ενέργειας στη χώρα, με καθημερινή παραγωγή που αντιστοιχεί σε 200.000 βαρέλια πετρελαίου.

Τον Ιούνιο, η Eni υπέγραψε συμφωνία ενεργειακής εκμετάλλευσης με το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είχε προηγηθεί, τον Μάρτιο, η υπογραφή μνημονίου που επιτρέπει στον ιταλικό κολοσσό να διεξαγάγει έρευνες στο Σινά, στον κόλπο του Σουέζ, στη Μεσόγειο και σε περιοχές στο δέλτα του Νείλου.

H ανακοίνωση της ΕΝΙ

Φωτογραφίες από τις έρευνες

Πρώτη καταχώρηση 5.28 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης