Δύο κολομβιανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε στην οργάνωση ανταρτών ELN από το υπουργείο Άμυνας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Οι δύο στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον θέσης του στρατού στο Πουέρτο Χορντάν, στην επαρχία Αράουκα, όπου βρίσκονται σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δύο στρατιώτες δολοφονήθηκαν άτιμα από αυτούς που διαπράττουν συχνά εγκλήματα σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κάρλος Βιγέγκας σε δημοσιογράφους, εννοώντας τους αντάρτες του ELN.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που η κυβέρνηση διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ELN, την τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία και διαθέτει περίπου 1.500 μαχητές, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα δύο μέρη διαπραγματεύονται την κήρυξη νέας, αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 27η Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης