Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Κολωνία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD, που διεξάγει συνέδριο στην πόλη εν όψει των εκλογών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα περιπολικό. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση είναι σχετικά «επιθετική» σε κάποιες περιοχές της Κολωνίας. Στους δρόμους της πόλης έχουν βγει περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, κάποιοι έφιπποι, καθώς αναμένεται να διαδηλώσουν περίπου 50.000 άτομα κατά του ξενοφοβικού κόμματος, ανάμεσά τους 1.000 σκληροπυρηνικοί αριστεροί ακτιβιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίκτυο n-tv μετέδωσε εικόνες από τη στιγμή που περίπου 50 άτομα συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγεται το συνέδριο του AfD. Περίπου 100 άνθρωποι προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας, ενώ, σύμφωνα με την «Die Welt», έξω από το ξενοδοχείο 50-60 άτομα τοποθέτησαν ποδήλατα, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους συνέδρους να φτάσουν εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: AP, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης