Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί ύποπτο έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια επιχείρησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Ο άνδρας που φέρεται να έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές, απειλούσε να ανατινάξει βόμβα έξω από το προξενείο. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο ύποπτος δεν έφερε κανέναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο άνδρας κρατείται από την αστυνομία και θα ανακριθεί, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι το προξενείο είχε λάβει προληπτικά μέτρα ασφαλείας έπειτα από συναγερμό που είχε σημάνει για την ασφάλεια της διπλωματικής αποστολής.

Η Κωνσταντινούπολη είναι σε ύψιστο συναγερμό ασφαλείας από τον Ιανουάριο, όταν μια καμικάζι ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην ιστορική συνοικία Σουλνταναχμέτ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας ακόμη έναν.

Τον Φεβρουάριο του 2013, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα έγινε στόχος επίθεσης αυτοκτονίας η οποία τερματίστηκε με τον θάνατο του καμικάζι και ενός Τούρκου, ιδιωτικού φρουρού ασφαλείας. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει ακραία αριστερή οργάνωση, γνωστή στην Τουρκία για πολλές επιθέσεις που έχει διαπράξει από τη δεκαετία του 1990.

Η χώρα ενίσχυσε πρόσφατα τα μέτρα ασφαλείας λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται σε δύο γειτονικά της κράτη, τη Συρία και το Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν καταλάβει πολλές περιοχές.

Επιμέλεια: Κ.Π.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης