Στο στόχαστρο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν βρεθεί οι μετεωρολόγοι της χώρας, τους οποίους ο αρχηγός της Πιονγιανγκ κατηγορεί για ανακριβείς προβλέψεις που πλήττουν την εθνική οικονομία και δημιουργούν προβλήματα σε κλάδους όπως είναι η γεωργία και η αλιεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας της Β.Κορέας «Rodong Sinmun», ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κατήγγειλε ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον καιρό είναι λανθασμένες ενώ ο επιστημονικός τους εξοπλισμός παρωχημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιόδευσε σε διάφορες μετεωρολογικές εγκαταστάσεις στη χώρα του και φέρεται να έγινε έξαλλος από όσα παρατήρησε. Ο βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε στους μετεωρολόγους την ανάγκη για ακριβείς προβλέψεις.

Στη Βόρεια Κορέα η ξηρασία και οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει χρόνια έλλειψη τροφίμων και σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση και το εμπάργκο που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα, πολλοί από τους κατοίκους και ειδικότερα, τα παιδιά υποσιτίζονται.

Όπως αναφέρει σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, ένα στα τέσσερα παιδιά στη χώρα πάσχει από χρόνιο υποσιτισμό, ενώ τη φετινή άνοιξη η χώρα αντιμετώπισε την χειρότερη ξηρασία των 30 τελευταίων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης