Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κτηρίου στην πρωτεύουσα, Σαν Χοσέ, που δείχνουν την ώρα της σεισμικής δόνησης που ταρακούνησε τους κατοίκους αρκετών περιοχών στην Κόστα Ρίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 17.42 ώρα Ελλάδος, 8 χλμ. ανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Νικόγια. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερη αισθητή ακόμα και στις διασυνοριακές περιοχές με τη Νικαράγουα, με αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας να μένουν για ώρες χωρίς ρεύμα και τα κρατικά Μ.Μ.Ε. να ανακοινώνουν ότι εξεδόθη προειδοποίηση για τσουνάμι.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ειδικότερα, πρόκειται για μια 55χρονη γυναίκα η οποία πέθανε ύστερα από καρδιακή προσβολή και έναν εργάτη κατασκευαστικής εταιρίας που καταπλακώθηκε από έναν τοίχο. Με ανακοίνωσή του, η πρόεδρος της χώρας, Laura Chinchillla, σημείωσε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες είναι μικρής έκτασης.

Δείτε το video…

Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός από το 1991 όταν τα 7,6 Ρίχτερ του «Εγκέλαδου» προκάλεσαν τον θάνατο 37 ανθρώπων. Τον Ιανουάριο του 2009, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» εκ νέου τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Δύο νεκροί στην Κόστα Ρίκα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης