Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι δήλωσε σήμερα ότι κράτη-μέλη του NATO παραδίδουν όπλα στη χώρα του για να την εξοπλίσουν ώστε να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές και να «σταματήσει» τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βαλέρι Γκελετέι δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι συζήτησε για τις παραδόσεις όπλων με υπουργούς Αμύνης κρατών μελών του NATO κατά τη διάρκεια της συνόδου του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στην Ουαλία, (4η-5η Σεπτεμβρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι του NATO έχουν δηλώσει ότι δεν θα σταλεί «θανατηφόρος εξοπλισμός» ως «βοήθεια» στην Ουκρανία, ένα κράτος που δεν είναι μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, αλλά κράτη-μέλη της συμμαχίας θα μπορούσαν να το πράξουν μεμονωμένα.

Νωρίτερα εντός αυτού του μήνα, ένας Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι το Κίεβο συμφώνησε για την προμήθεια όπλων και την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων από αρκετά κράτη μέλη της συμμαχίας. Οι τέσσερις από τις πέντε χώρες που κατονόμασε, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, το διέψευσαν.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης