Η σύνοδος που διεξήχθη το καλοκαίρι μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ ήταν δύσκολη, αλλά ήταν εντός των ορίων της κοσμιότητας που επιτάσσει η διπλωματία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ.

«Υπήρχε μια συνέντευξη Τύπου, όπου οι πρόεδροί μας είπαν ότι όλες οι ερωτήσεις τέθηκαν ανοιχτά. Από αυτήν την άποψη, η συνάντηση ήταν πραγματικά δύσκολη, επειδή και οι δύο πρόεδροι μίλησαν αρκετά ανοιχτά για τα πράγματα που επιβαρύνουν τις διμερείς μας σχέσεις. Από αυτήν την άποψη, ναι, ήταν δύσκολη, επειδή τα προβλήματα ελέχθησαν ειλικρινά με το όνομά τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πέσκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν μιλήσουμε για τον τρόπο που έγινε η συζήτηση, για το εάν ξεπέρασε ας πούμε τη διπλωματική ευπρέπεια, όχι, όλα ήταν εντός αυτού του πλαισίου», τόνισε εντούτοις.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του ήταν πολύ δύσκολη.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας επίσης τη συνέντευξη του Τραμπ, ο Πέσκοφ επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κατηγόρησε άμεσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ερωτήθηκε για τα περιστατικά δηλητηρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να πω ότι ο Τραμπ αναγνώρισε (σ.σ. κάτι τέτοιο), όπως διαβάσαμε σε πολλά ξένα ΜΜΕ… Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προέβη σε καμία ευθεία κατηγορία και δεν μπορούν να υπάρξουν κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου προέδρου, με βάση τουλάχιστον κάποια επιχειρήματα ή ακόμη και στοιχεία. Αυτό θεωρούμε», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης