Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε την Κυριακή ότι η διαπραγμάτευση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, μένει να ληφθούν αποφάσεις για πολύ σημαντικά ζητήματα, και είναι πιθανό να υπάρξουν κι άλλες κρίσεις εν όψει της προθεσμίας της 31ης Μαρτίου για την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με την ατμόσφαιρα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία), ο κ. Σταϊνμάιερ απάντησε ότι είναι καλή μέχρι τώρα, αλλά τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη δυνατότητα των δύο πλευρών να συμβιβάσουν τις διαφορές τους τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να αποκλείσω -και αυτό ισχύει πάντοτε σε τέτοιες διαπραγματεύσεις, όπου λαμβάνονται αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα κι αισθανόμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για όλους τους άλλους που δεν βρίσκονται στο τραπέζι-, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα υπάρξουν κι άλλες κρίσεις σε αυτές τις διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης