Οι κροατικές αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν Γερμανό κουρδικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται πως είχε διαπράξει επιθέσεις στην Τουρκία από το 1989 ως το 2001 εν ονόματι ενός μαοϊστικού ένοπλου κινήματος, όπως έκαναν γνωστό σήμερα η κροατική αστυνομία και κροατικά ΜΜΕ.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κροατία ονομάζεται Μουράτ Τσατουλάι κι είναι 52 ετών, καταζητείται από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν ότι ήταν μέλος της μαοϊστικής οργάνωσης TIKKO (Στρατός Απελευθέρωσης των Εργατών και των Αγροτών της Τουρκίας), της ένοπλης πτέρυγας του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό-Λενινιστικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη στη νότια Κροατία, κοντά στην πόλη Όμις, κατόπιν μιας επείγουσας ειδοποίησης της Interpol, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην περιοχή αυτή.

Ο άνδρας αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος εν αναμονή δικαστικής απόφασης σχετικά με το τουρκικό αίτημα έκδοσής του.

Ο στρατιωτικός βραχίονας του TKP/ML φέρεται, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, να συνεργάζεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα που ξανάρχισε τον ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης