Nεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος είχε «ταμπουρωθεί» μέσα σε αγρόκτημα στην Αυστρία, έχοντας νωρίτερα πυροβολήσει και σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ειδικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει την αγροικία μέσα στην οποία είχε βρει προσωρινό καταφύγιο ο ένοπλος, έχοντας την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων. Το μακελειό έγινε κοντά στην πόλη Μελκ (70 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Βιέννης) στο νότιο τμήμα της ευρωπαϊκής χώρας. Το απανθρακωμένο πτώμα του άνδρα βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μέσα σε διαμέρισμα ενός εκ των κτηρίων που υπάρχουν στο αγρόκτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κοντινή απόσταση υπήρχαν ένα αυτόματο όπλο, εκρηκτικά και χειροβομβίδες, σύμφωνα με το Associated Press.

Το όνομα του ενόπλου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν άνδρες της Αστυνομίας επιχείρησαν να τον συλλάβουν στα περίχωρα της πόλης Άναμπεργκ,, θεωρώντας τον ύποπτο για λαθροθηρία. Όπως μετέδωσε το BBC, πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές από παλαιότερες υποθέσεις παράνομου κυνηγιού.

Στη διάρκεια της συμπλοκής ο ένοπλος δεν δίστασε να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει έναν τραυματιοφορέα, που εκείνη τη στιγμή μετέφερε έναν τραυματισμένο αστυνομικό στο ασθενοφόρο. Έχοντας σκοτώσει τρεις ανθρώπους, ο δράστης πήρε όμηρο έναν ακόμη αστυνομικό και επιβιβάστηκε σε περιπολικό. Ύστερα από περίπου 60 χλμ. σταμάτησε στο αγρόκτημα και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον κρατούμενό του. Ο άτυχος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο όχημα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Roland Scherscher, είναι πολύ πιθανό ο ένοπλος να αυτοπυρπολήθηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς ήδη είχαν συμπληρωθεί 12 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων πριν τελικά δοθεί εντολή για επέμβαση των αστυνομικών. Εκτιμάται ότι περίπου 100 μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης