Απευθυνόμενος στη ΚΟ του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς τόσο στο χθεσινοβραδινό μεταμεσονύχτιο συμβάν στα Ίμια, όσο και στην πρωτοφανή ενέργεια των τουρκικών ναυτικών μονάδων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο Ερντογάν σε επιθετικούς τόνους δήλωσε «μην νομίζουν πως δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις ανοικτά της Κύπρου ή στο Αιγαίο. Τους προειδοποιούμε να μην εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα. Παρακολουθούμε ότι συμβαίνει σε βραχονησίδες στο Αιγαίο ή στις θάλασσες της Κύπρου. Τους προειδοποιούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές πως στην εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία με την εισβολή της στο συριακό έδαφος, τις συνεχείς στρατιωτικές επεμβάσεις στο έδαφος του Ιράκ κατά των βάσεων του PKK αλλά και με τις συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός των τουρκικών συνόρων στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των κουρδικών περιοχών ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να διεμβολίσει την εθνικιστική αντιπολίτευσή του η οποία τους τελευταίους μήνες εστιάζει αποκλειστικά στο Αιγαίο.

Έτσι και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις των Κεμαλικών οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν πίσω μερικές δεκάδες ελληνικά νησιά, βραχονησίδες και νησίδες, ο Ερντογάν αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο απωλειών στο στρατόπεδο των εθνικιστών ψηφοφόρων ενισχύει την απειλητική ρητορική του έναντι της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης