Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει, διότι οι πολίτες δεν τη θέλουν πλέον, δήλωσε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, σε ομιλία της σε προεκλογική συγκέντρωση, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα αντικατασταθεί από την «Ευρώπη των λαών».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει, διότι οι πολίτες δεν τη θέλουν πλέον» υπογράμμισε η Λεπέν προκαλώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα αλλάξουμε με στόχο μια άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που επλήγη από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της (και θα εξελιχθεί) στην Ευρώπη των λαών και των… εθνών».

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επιχείρησε εξάλλου να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη, επισημαίνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύτηκε σήμερα ότι η έξοδος από τη νομισματική ένωση «δεν θα προκαλέσει χάος».

Εντούτοις, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης