Ο μυστηριώδης «πατέρας» του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin αναζητείται εδώ και χρόνια, ωστόσο η ταυτότητά του παρέμενε ένα επτασφράγιστο μυστικό.

Το μακρόχρονο μυστήριο τελικώς λύθηκε τη Δευτέρα και ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο «Satoshi Nakamoto» αποκαλύφτηκε: σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC και μεταδόθηκε σήμερα, ο Αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός του εικονικού νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντησή του με το BBC, Ο Ράιτ υπέγραψε με ψηφιακό τρόπο μηνύματα, χρησιμοποιώντας κλειδιά αποκρυπτογράφησης που μετέρχονταν τις πρώτες εποχές του Bitcoin.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, ο Ράιτ ελπίζει να βάλει τέλος σε μια σπέκουλα που απασχολούσε δημοσιογράφους και ερευνητές επί μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να «φωτογραφίζονται» διαφορετικά πρόσωπα.

Πάντως, τον Δεκέμβριο του 2015, τα περιοδικά «Wired» και «Gizmodo» είχαν αποκαλύψει ότι ο συγκεκριμένος Αυστραλός είναι ο Mr Bitcoin, επικαλούμενα έγγραφα που… είχαν κλέψει από τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, οι Αρχές στην Αυστραλία έκαναν έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν σχετιζόταν με το Bitcoin.

Ο Ράιτ, ένας άνθρωπος με διδακτορικούς τίτλους, έχει ιδρύσει αρκετές εταιρείες και έχει στην κατοχή του έναν από τους 500 ισχυρότερους υπολογιστές στον κόσμο, και μάλιστα τον υπ’ αριθμόν 17 στη σχετική λίστα.

Επιπλέον, δεδομένης της αποκάλυψής του, ο Ράιτ είναι κάτοχος μιας τεράστιας περιουσίας σε Bitcoin, δηλαδή 1,1 εκατομμυρίου, που αντιστοιχούν σε 400 εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης