Η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ παρέδωσε τον Φεβρουάριο στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (ΒΝD) κατάλογο με τα ονόματα υποτιθέμενων υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν, όπως μετέδωσαν δύο ραδιοφωνικά δίκτυα (NDR, WDR) και η «Süddeutsche Zeitung».

Ο κατάλογος αυτός περιέχει, εκτός από τα ονόματα, και διευθύνσεις 300 ατόμων και 200 σχολείων και ενώσεων, τα οποία η τουρκική κυβέρνηση υποπτεύεται ότι υποστηρίζουν τον Γκιουλέν στη Γερμανία. Για πολλά άτομα τα οποία κατονομάζονται υπάρχουν αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ακόμα και φωτογραφίες που ελήφθησαν προφανώς κρυφά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε στον Τύπο ότι ειδοποίησε τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο και τα προειδοποίησε να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία για να μην υποστούν συνέπειες καθώς και να αποφεύγουν να πηγαίνουν στα προξενεία της Τουρκίας.

Κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εκδήλωσαν την κατάπληξή τους που η Τουρκία παραδέχεται ανοικτά ότι κατασκοπεύει πολίτες της επί γερμανικού εδάφους.

Ήδη εδώ και καιρό η Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας ερευνά κατά πόσον η τουρκική κοινότητα DITIB κατασκοπεύει μέσω των τζαμιών Τούρκους πολίτες και στέλνει πληροφορίες στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης