Σε απεργία κατέβηκε το υγειονομικό προσωπικό στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λιβερίας, απαιτώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

«Χρειαζόμαστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εργαστούμε και να πληρωνόμαστε περισσότερο γιατί διακινδυνεύουμε τις ζωές μας», δήλωσε ο Τζον Τούγκμπεχ εκπρόσωπος των απεργών στο νοσοκομείο Τζον Φ Κένεντι στη Μονρόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δεν θα επανέλθουν στην εργασία τους έως ότου τους χορηγηθούν «μέσα ατομικής προστασίας», τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος των απεργών. «Από την αρχή της επιδημίας Έμπολα, δεν έχουμε λάβει κανένα προστατευτικό εξοπλισμό» εξήγησε Τζον Τούγκμπεχ. «Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί γιατροί έχουν μολυνθεί» συμπλήρωσε.

Ο ιός Έμπολα, που μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών, έχει προκαλέσει το θάνατο 1.552 ανθρώπων σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης